MVO & duurzaamheid


Waardevol of waardeloos?

Bij NIIN verkopen we graag mooie spullen die hun waarde behouden. Oude mooie beeldjes, boeken, vazen en popjes. Spullen met waarde, een stukje uit het verleden zeg maar, behouden hun waarden. Deze spulletjes zien wij als waardevol. Vaak nemen ze zelfs nog in waarde toe, hoe ouder, hoe mooier, hoe meer verhalen en hoe minder er van zijn.

Spulletjes, waar er al super veel van zijn, die heel populair zijn (althans nu), die massaal worden geproduceerd, die verliezen vaak hun waarde als ze niet meer binnen de trends passen. Ze zijn even heel mooi maar al snel wil je iets nieuws, Die spullen belanden vaker meteen in de prullenbak (als ze al niet kapot waren gegaan in de tussentijd). Die spulletjes zien wij letterlijk als waarde-loos: ze kosten niet veel, hebben weinig betekenis en dus weinig waarde. Als ze weg zouden zijn, zou je ze waarschijnlijk maar amper missen.


Vintage

Onze producten zijn voor het allergrootste deel vintage (oud vintage, gebruikte vintage of tweedehands). Ze zijn dus niet speciaal voor NIIN gemaakt maar lagen ergens op ons te wachten. Er zijn dus ook geen nieuwe grondstoffen voor nodig (die uit een mijn gehaald, van een boom of uit de grond).


Recycling & duurzaamheid

Als we ze ergens tegen komen en het binnen ons concept past, zijn we heel blij van gerecyclede spullen en kunst. Jij kunt ook een grote bijdrage leveren door de levenscycles van onze producten ook weer te verlengen (te verduurzamen). Verkoop ze door, maak er een ander blij mee, maar gooi ze niet zo maar weg. Er is al genoeg afval, toch?


Dozen & verzending

Wij verpakken de bestelling altijd zorgvuldig en netjes in om eventuele transportschade zoveel mogelijk te beperken of te voorkomen. Wanneer mogelijk maken we gebruik van goede gebruikte dozen. Hiermee sparen we het milieu en voorkomen we onnodige extra kosten. 


Vegan

We geven in onze omschrijving zo goed mogelijk aan of een artikel van dierlijke afkomst is zoals een kevertje, vlindertje, stukje bont of een hoorn. Voor NIIN zijn geen dieren speciaal gekweekt of gedood. Want wij zijn uiteraard tegen dierenleed.